הפטר בפשיטת רגל

צו הפטר פוטר חייבים בהליכי חדלות פירעון (פשיטת רגל) מפני הצורך לכסות חובות ספציפיים שקדמו למתן צו ההפטר. הצו ניתן על ידי בית המשפט לבקשת החייב, כונס רשמי או בעל תפקיד מטעמו, אך הוא אינו כולל חובות בשל קנסות, דמי מזונות או חובות שנוצרו כתוצאה של מרמה. אנו בחברת עורכי הדין בסרגליק-חזן מלווים חייבים בהליכים אלו באופן אישי, תוך ליווי מלא והסברים לאורך כל השלבים – ותוך חתירה מתמדת להצלחה.
צו ההפטר מוחק את כל או – את מרבית – החובות שנותרו ברי תביעה לחייבים במסגרת הליכי חדלות פירעון. הצו פוטר את החייבים מאחריות על אותם חובות ובכך הוא למעשה מסייע לסיים את הליכי חדלות הפירעון. עם קבלת הצו מוסרות ההגבלות שהוטלו על החייבים, לרבות עיכוב יציאה מן הארץ, פתיחת חשבונות בנק, שימוש בכרטיסי אשראי וצ'קים ועוד. מסיבות אלו אנשים רבים רוצים לחתור ולהשיג את הצו. 

על אילו חובות צו הפטר בפשיטת רגל לא חל?

הצו לא חל על כל סוגי החובות ועל פי סעיף 69 לפקודת פשיטת הרגל הצו לא יחול על חוב מזונות בגין פסק דין וגם בגין ביטוח לאומי. עם זאת, ישנם מקרים חריגים, שבמסגרתם עשוי בית המשפט להורות על כך שהצו יחול גם על חוב מזונות. הצו לא יחול על חוב למדינה בגין התחייבות למניעת עבירה או קנס ולא עבור חוב שנוצר במרמה. כמו כן, צו הפטר יכול לחול רק על חובות ברי תביעה.

כיצד מחליט בית המשפט על מתן הצו?

בית המשפט יחליט על מתן הפטר בפשיטת רגל כאשר הוא מגיע למסקנה שלרשות החייב שעומד מולו אין נכסים נוספים אשר בהתבסס עליהם ניתן לפרוע את החובות – וכי אותו חייב פעל בתום לב לאורך הדרך בכל הנוגע למאמציו לשלם ולהסדיר את חובותיו.
מתן הצו נועד לכנס את כל נכסי החייב כדי שניתן יהיה לחלק אותם באופן מהיר בין נושיו וגם לסייע לו לצאת לדרך חדשה ולשקם את עצמו כלכלית. מובן שבית המשפט מאזן בין אינטרסים שונים ובין זכות החייב לפתוח דף חדש ובין זכות הנושים לקבל את כספם.

כיצד מגישים את הבקשה?

את הבקשה לצו הפטר ניתן להגיש בכל עת במהלך ההליך, אך את הבקשה הראשונה ניתן להגיש לאחר שחלפו שישה חודשים ממתן צו כינוס והחייב מוכרז כבר כחדל פירעון. כאשר הבקשה מוגשת בית המשפט קובע יום לדיון בנושא ושולח על כך הודעה לפחות שבועיים לפני מועד הדיון לכל הנוגעים בדבר, כולל הנושים. בית המשפט שומע את עמדות החייב, כונס הנכסים הרשמי, הנושים והנאמן, כולל תסקיר הכונס בכל הנוגע להתנהלות והתנהגות החייב במהלך ההליך וניהול כספיו.
בית המשפט יכול לפסוק ולהורות על כמה סוגים של צווי הפטר: צו הפטר חלוט ומלא, צו הפטר לאלתר, צו הפטר חלקי וצו הפטר מותנה בתנאים. כאשר מדובר על צו הפטר ביניים ומותנה בתנאים ניתן לומר שהחייב נמצא עדיין בהליך חדלות פירעון על עוד לא קיים את כל התנאים שבהפטר.
טובתך לנגד עינינו
משרדנו שם לנגד עיניו את טובתך ולכן זמינות עורכי הדין שלנו הנה גבוהה לאורך כל ההליך. אנו מבינים את הקשיים הכלכליים העצומים שמלווים אותך ואת משפחתך ולכן החל מהפגישה הראשונה אנו נדאג להפיג לחצים, נסביר באופן מדויק את ההליך – ונדריך אותך כיצד לעשות שימוש בכלים יצירתיים שאותם פיתחנו לאור ניסיוננו הרב בתחום.
משרדנו מתמחה בהשגת צווי הפטר לחייבים פרטיים שנקלעו למצוקות כלכליות כבדות וגם כאלו שמתמודדים עם קשיים רבים וחיים ללא אופק כלכלי לאורך שנים רבות. תוך טיפול מסור, באמצעות ירידה לפרטים והפעלת יצירתיות אנו נסייע לך לצאת לדרך חדשה.
רוצה לשמוע עוד על הפטר בפשיטת רגל? נשמח לעמוד לרשותך!

נשמח לסייע לך

שיחה עם סרגיי שנקלע למשבר בתקופת הקורונה והגיע למשרדינו לקבלת עזרה

​ אנו מלווים אותך לאורך כל הדרך וזמינים עבורך 24/7 על מנת לספק לך ביטחון מלא להגיע לתוצאה המיוחלת